VAN / GEVAŞ - Yunus Emre Ortaokulu

Yunus Emre Ortaokulu

Orta Mahalle Vatan Caddesi Ergençler Sokak No4 PK 65700 Gevaş/VAN
Vizyon
Ülke çapında örnek olacak, değerlerimize bağlı, sevgi ile bilginin kucaklaştığı, gerekli teknolojik donanıma sahip, mükemmel bir okul olmak için çalışmaktır.
Misyon
Bizim Yunus Emre Ortaokulu olarak misyonumuz; Ülkemiz için öğrencilerimizin istek ve yetenekleri doğrultusunda, bilimsel yaklaşımlarla, kendine ve topluma faydalı, bilinçli bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Son 4 yılda LGS ilçe 1.si okulumuzdan çıkmıştır. Son 5 yılda 4 defa okul olarak ilçe 1.si olmayı başardık.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim (Tam gün)
Başlama Saati: 08.30 Öğle Arası: 11.55-12.55 Bitiş Saati: 15.25
Ulaşım
Okulumuza ilçe merkezinin her yerinden rahatlıkla ulaşım sağlanmakta olup öğrencilerimiz yaya olarak ulaşımlarını sağlamaktadır.
Gevaş-VAN
Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine uzaklığı 40 km´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz ilçenin en başarılı okullarından biridir. Bu başarısını dört yıl üst üste ilçe birincisi çıkararak ve son beş yılda dört kez total puanda ilçe birincisi olarak kanıtlamıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz yerel ve ulusal birçok yarışma ve fuarda eser sergileyip katıldığı yarışmaların çoğundan dereceyle ayrılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda 2017-2018 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca okulumuz her yıl TÜBİTAK 4004 Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması´na katılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2018-2019 eğitim öğretim yılında Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesi kapsamında iki öğretmenimiz Prag ve Barselona şehirlerinde faaliyetlere katılmıştır. 2019 teklif çağrısı döneminde hibe alan Arkadaş Ol, Zorba Olma adlı projemizi 2022 yılında gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu projeyle üç öğretmenimiz Çekya'nın Prag şehrinde bir haftalık eğitim almıştır.